Koninklijke onderscheiding voor Hans Miltenburg

maandag 26 april 2021

Hans Miltenburg (62) van de Muziekvereniging Victoria heeft op maandagmiddag 26 april 2021 voor zijn verdienste voor Victoria een koninklijke onderscheiding - als Lid in de Orde van Oranje Nassau - ontvangen uit handen van de Burgemeester van de gemeente Bunnik, de heer Ruud van Bennekom.

"Lid vanaf de oprichting"
Al vanaf de oprichting van de vereniging per 28 september 1981 is Hans Miltenburg lid van onze vereniging en Hans betekent tot op de dag van vandaag veel voor onze vereniging.
Voor al dat verrichte vrijwilligerswerk spreken wij onze oprechte waardering uit. Velen heeft hij de afgelopen jaren door zijn enthousiasme nieuwsgierig gemaakt voor een lidmaatschap bij onze vereniging. Hans heeft veel van zijn vrije tijd met plezier besteed aan de Muziekvereniging Victoria. We hopen dat hij nog lang van de vereniging kan blijven genieten. Hans is Victoria en Victoria is Hans.
Met al zijn vrijwilligerswerk, is ook de betekenis van de vereniging zichtbaar voor de gemeenschap in de gemeente Bunnik. Het is een muziekvereniging die menig inwoner tot vreugde en tranen heeft geroerd.

"Activiteiten"
Een greep uit zijn vrijwilligers activiteiten binnen de Muziekvereniging Victoria:
Secretaris, Coördinator Muziekcommissie, Muziek-Hoofdpiet Sinterklaas, Voortrekkersrol Schuiftrombones, Coördinator Optredens Muziekvereniging, Coördinator Donateursactie en Ondersteuning Activiteitencommissie.
Vele uren zijn door hem - veelal al meer dan 30 jaar - hieraan besteed.
Hans onderscheidt zich al vele jaren doordat hij als bestuurslid actief is en als vaste kracht bij ieder optreden aanwezig is bij zowel de Muziekvereniging Victoria als bij de blaaskapel BlaasVaak. Hans is een dragende en onmisbare kracht voor onze vereniging. Zonder overdrijven zou je kunnen zeggen dat er zonder Hans geen Victoria zou zijn. Het is een sleutelfiguur die vanuit het bestuur ook minder populaire beslissingen kan aanpakken en bespreken.

"Uitreiking na eerder uitstel"
Hans Miltenburg ontving door de corona-maatregelen de koninklijke onderscheiding in een select gezelschap van alleen zijn beide kinderen, dochter Marleen en zoon Vincent.
Deze onderscheiding zou aanvankelijk tijdens het jaarlijkse concert van Muziekvereniging Victoria in het voorjaar 2020 worden uitgereikt, maar die uitreiking moest worden uitgesteld.
Op een later tijdstip zal bij deze onderscheiding binnen de Muziekvereniging Victoria nog worden stil gestaan.

Anton Edelbroek

Namens het Bestuur
Muziekvereniging Victoria Bunnik

Terug